2024. június 24. Hétfő, Iván

[FAQ] [Vélemények] [Vendégkönyv] [Hírlevél] [Sitemap]

[Magyar][English]

HR Mini MBA Ÿ
Vezetés Mini MBA®
Mini MBA® (Menedzsment)
Vezetés (leadership) tréning
Beszerzési tréning
Coaching-tréning
Döntéshozatali tréning
Értékesítési-tréning
Érzelmi Intelligencia tréning
Csapatépítés / Esprit de Corps
Gyakorlati vezetés-tréning
HR-kiválasztás tréning
HR-toborzás
Időgazdálkodás-tréning
Kommunikációs-tréning
Konfliktuskezelési-tréning
Motiváció tréning
Önismereti tréning
Prezentációs technika tréning
Projektmenedzsment-tréning
Stratégia-tervezési tréning
Stresszmenedzsment tréning
Tárgyalástechnika-tréning
Teljesítményértékelés tréning
Tréning On-the-Job trénereknek
Változásmenedzsment-tréning
Céges tréningek, képzések
Jelentkezés
Általános szerződési feltételek
Ügyfélszolgálat, panasztétel
Kapcsolat
 


Összesen
4566930
találatot kaptunk az
oldal indítása óta.

 • Tudta-e, hogy a Diploma in Financial Management programhoz tutori támogatás már Budapesten is elérhető?


 • [ »» ]


  - ACCA

   
  :: Csapatépítés / Esprit de Corps

  Csapatépítés


  Ön hányszor szokta átfogalmazni az e-mailjét arra az esetre készülve, hogy azt a címzett esetleg másnak is az Ön háta mögött továbbküldi? Hmmm. Hát nem érdekes? 
  Minden munkatársának - képletesen - hátat mer fordítani? Ehhez képest a tengerészgyalogosok vagy a SEAL-kommandósok kiképzése során (nem, ne a filmekből ismert "obstacle" gyakorlatot lássa lelki szemei előtt) van a kiképzésnek olyan része, ahol csak akkor sikerül bármi, ha az emberek egymást segítik. Két hét alatt odáig jutnak el, hogy korábbi vadidegenek visszamennek egymásért a géppuska-tűzbe.  Hitünk szerint csapatépítésünk szervezetfejlesztési és szakmai értelemben az egyik, ha nem a legszofisztikáltabb céges csapatépítés. 

  ESPRIT DE CORPS  
  (Ejtsd: eszpri dő kor, magyarul csapategység)

    

  Mi a cél? Miért fontos a csapatépítés?
  Úri huncutság? A cég pénzén leisszák magukat a résztvevők? Igen, sokszor ez a "csapatépítés". Sajnos a csapatépítések jelentős része a dilettáns és az überprimitív között mozog, ezért van, ahol a csapatépítés szitokszónak számít. Ami nagy kár, mert a fürdővízzel a gyereket is kiöntik. Hiszen a csapatépítés célja az együttműködés. A cél az olyan munkaszervezet, ahol a munkatárs 16.31-kor nem hagyja a telefont kicsengeni, mert "lejárt a munkaidő". Olyan szervezeti kultúra létrehozása, ahol mindenki javítani akar. Ahol, aki a status quo megkérdőjelezése a norma. Ahol az emberek ötletelnek és a munkahely az önmegvalósítás terepe. Ahol a kollégák a hobbijuknak élnek - és fizetést is kapnak érte. Ahol nem "becécézéses" mószerolással megy el az idő, ahol ismeretlen a munkahelyi pszichoterror. Ahol a csoport TEAM. T mint together, E mint everybody, A mint achieve(s) és M, mint more. Together everybody achieves more.


  Mi történik a csapatépítő tréningen?
  A csapat feladatokat old meg. Egy mindenkiért, mindenki egyért. A konkrét feladatokat nyilván nem írjuk le az interneten, de olyanok feladatok, amelyet egyedül a legkiválóbb egyén sem tud megoldani. Muszáj egymást segíteni.

  Mennyi ideig tart(son) a csapatépítés?
  A csapatépítés időtartamát egyeztetjük, 1 nap is nagyságrendekkel több, mint a semmi, ennél jobb a 2, a 3 nap már szinte ideális.

  Nekem porckorong-sérvem van, az "Éva" veszélyeztetett terhes, így is lehet?
  Bizony. Hiszen nem is biztos, hogy a feladat "kinti" (outdoor) környezetet igényel. Ha pedig igen, akkor sem a Mount Everestre vagy az Eiger North Face-re készülünk. A megbízói igények, az induló helyzet és a csapat megismerését követően a CSAPATRA szabott feladatokat tervezünk. Reálisan megoldható és izgalmas gyakorlatokat állítunk össze, amihez leginkább kooperáció, figyelem és együttműködés kell. Az "Éva" pedig máshogy tesz majd hozzá a sikerhez, mint a többiek. Fel fogjuk tárni erősségeit és lehet, hogy Éva szépirodalmi műveltsége vagy az olasz nyelvtudása miatt jut ebédhez a csapat. Szóval nem kell fekvőtámaszokat csinálni. Senkinek nem kell a többiek előtt feszengenie, a pocakokat mutogatni.

  A csapatépítés előtt előkészítő nap
  A tréninget megelőzően először a vezetővel, majd a csapat
  tagjaival interjút veszünk fel. Kérdezünk, diagnosztizálunk, majd a vezetővel újra egyeztetünk és a vezető által is elfogadott célok eléréséért a vezető által jóváhagyott gyakorlatokkal dolgozunk.  

  A csapatépítő tréningen egy hajóban evezünk
  Képletesen és lehet, hogy szó szerint is. Közös a résztvevők kenyere, az egy munkahelyen dolgozók nagyon is egy hajóban, hogy stílszerűek legyünk "egyhajóban" eveznek. A csapatépítésen pedig gyakran szó szerint is egy hajóban evezünk, hiszen nem ritkán vízen tesszük meg az "állomások" közötti távot. Állomásoknak hívjuk azokat a helyeket, ahol feladatok megoldása zajlik.
  Késő délután és az este során visszanézzük a készült videókat, megbeszéljük, hogy az együttműködést mely magatartások segítették. Arra is kitérünk, hogy még mit, hogyan lehetett volna jobban, majd párhuzamokat keresünk a munkahelyi szituációkkal. 

  Mi lesz a csapatépítés eredménye, és mikor lesz eredmény?
  Az emberek ÖRÖMMEL mennek be dolgozni! Ez már óriási eredmény. Ha Ön vezető, tegye a szívére a kezét. Hány kollégája jön be korábban, mert alkothatnékja van és hány olyan van, akit este noszogatni kell, hogy haza menjen? Ráéreznek az emberek a csapatjáték ízére. Az addig egymást kevésbé kedvelő munkatársak is elkezdenek BÍZNI egymásban. Pezsegni kezd a cég. Elindul az információáramlás. Varázsütésre kiderül millió dolog. Lehull a lepel olyan tabukról, amikről a vezetők jórésze nem is álmodott. A csapatépítő tréning után a vezető könnyebb helyzetbe kerül. Képes lesz delegálni, felhatalmazni, ösztönözni. Semmi sem hatékonyabb kontroll, mint a motivált munkatársak együttműködésre épülő cégkultúra. 

  Mi van, ha nem változik meg minden azonnal varázsütésre? 
  Minden nem fog megváltozni. A csapatépítő tréning egy út kezdete. Egy fontos elem egy folyamatban. Örömmel állunk a tréninget követően is a vezető és a csapat tagjainak rendelkezésére.

  Kérdéseit készséggel válaszoljuk meg. +36 209 342 760, e-mail : info@mediacomm.hu

  A csapatépítés helyszíne: A team building feladat függvényében és az egyeztetés szerint. 

  A csapatépítő tréning díja: Napi díjunk a helyszín, a szervezési munka, a feladat függvényében 299.000-999.000 Ft + áfa között, és ügyfelünket terhelhetik a csapatépítő tréning kapcsán felmerülő költségek (szállás, étkezés, anyag stb.)


   
  [ e-mail: info@mediacomm.hu ] [ Elérhetőség ] [ Adatvédelem ] [ Minden jog fenntartva. MediaComm © 2004 ]